Willingen

Dit gezellige wintersportdorp ligt op slechts 3,5 kilometer van de vakantiewoning en biedt alle ingrediënten voor een geslaagde wintersportvakantie.  Voor skiërs of snowboarders zijn er pistes in de categoriën blauw en rood en er kan ook volop gelanglauft en gesleed worden. Voor zowel de beginnende als de wat gevorderde skiër/snowboarder zijn er skischolen beschikbaar. Door de aanwezigheid van sneeuwmachines wordt de sneeuwzekerheid aanzienlijk verhoogd. Voor après-ski bent u in Willingen ook op de goede plek. Zowel overdag als ‘s avonds bieden de tientallen restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden de mogelijkheid tot ontspanning en vermaak. In dit gezellige dorp kunt u zich ook in de zomer goed vermaken. Het is gelegen op het punt waar drie natuurgebieden samenkomen, het Upland, de Diemelsee en Hochsauerland. Hieronder staat meer over de verschillende outdoor en indoor activiteiten die in en om Willingen mogelijk zijn. In Willingen vind u de beroemde skischans waar de wereldkampioenschappen worden gehouden. Voor meer informatie over wintersport in Willingen zie: Willingen

Wintersport in Willingen

 • Meer dan 70 sneeuwkanonnen die kunstsneeuw produceren
 • 16 km geprepareerde pistes, waarvan 7 km met kunstsneeuw
 • Moderne 8-persoons gondellift (1.400 m lang)
 • 12 skiliftinstallaties (200 – 1.400 m lang)
 • 25 pistes (waarvan 7 verlichte pistes tot 2.000 m)
 • 3 van de langste transportbanden in Europa voor beginners en sleeërs
 • 4 speciale kinderlanden met transportbanden voor de kleinste skiërs
 • Hoogteverschillen tot 240 m
 • 15 skihutten en restaurants
 • “Hands-free” computersysteem bij kassa en ingang
 • Pistenonderhoud met 10 moderne pisterupsen
 • Meer dan 1.400 gratis parkeerplaatsen direct bij de pistes


Mountainbike

In totaal zijn er 12 mountainbike routes tussen de 18 en 98 kilometer.  Vele hiervan zijn volledig bewegwijzerd en maken deel uit van de Bike Arena Sauerland, een landelijk wegennetwerk voor mountainbikers. Er is een down-hill parcours vanaf de top van de Ettelsberg, waar u met een gondellift kunt komen.

Lagunen-Erlebnisbad Willingen

Het Lagunen-Erlebnisbad Willingen is een bijzondere attractie, waar u kunt zwemmen in een zwembad van 1.200 vierkante meter te midden van palmbomen, klimplanten en tropische bloemen. Er zijn grote baden voor zwemmers en niet-zwemmers, een grote waterglijbaan, duikplanken (1 m en 3 m), apart kinderbad, ruime gazons, speeltoestellen met tafeltennis, biljart, voetbal kicker en een snackbar / ijssalon met een groot zonneterras (voor toeschouwers)

IJssporthal Willingen

Het hele jaar biedt de overdekte ijsporthal u schaatsplezier. Wekelijks is er ijsdisco met muziek.

Glasblazen

U kunt hier onder leiding van een glasblazer uw eigen glas maken. Verder is er een verkoopruimte waar u diverse lokale glasprodukten kunt kopen.

De Pilgerkirche in Schwalefeld

Sinds de bouw in 2009 hebben duizenden bezoekers deze bijzondere kerk bezocht. 12 staties voeren u door het kerkgebouw. Iedere statie heeft te maken met een godsdienstig element. Ook is er een klaagmuur gebouwd en zoals in Israël kunt u ook een briefje in de muur doen. De Schwalenfelder Pelgrimskerk is gelegen direct aan de nieuwe Upländer Besinnungsweg (17 km).

Leisteengrot Christine

In 1971 werd de mijn geopend voor bezoekers. Een bezoek onder deskundige begeleiding door de leisteengroeve “Christine” is voor jong en oud aan te raden, een onvergetelijke ervaring. Ook is er de mogelijkheid mooie mineralen, fossielen en sieraden met half-edelstenen te kopen tegen een redelijke prijs. (het dragen van een warme jas is aan te raden)

Zomerrodelbaan

Een traktatie voor het hele gezin. Met de skilift word u 250m berg op getrokken, waarna een 700 meter lange afdaling volgt. Iedereen kan rodelen, jong of oud, alleen of in tweetallen. U kunt kiezen voor een rustige afdaling of in een snel tempo waarbij u met 40 km/h door steile bochten naar de vallei suist. Verder is er een grote speeltuin en trampoline. Download de Willingen folder